Online pricing platform voor internationaal dealernetwerk

Productprijslijsten overzichtelijker en toegankelijker maken? Voor Rockwool Technical Insulation ontwikkelden we een digitaal platform dat verdelers van de technische isolatie in Europa alle actuele prijzen op een blaadje aanbiedt. Ondertussen maakten we ook al een Amerikaanse versie van de superhandige pricing tool.

  • Digitaal platform voor +1200 dealers in 25 landen
  • Productlijsten en -prijzen centraliseren en up-to-date houden
  • Gebruiksvriendelijke en schaalbare web app

De uitdaging

Als producent van technische isolatieoplossingen beschikt Rockwool Technical Insulation over een massa prijslijsten, opgemaakt per land en offline bewaard. Niet efficiënt of overzichtelijk, laat staan duurzaam én bovendien snel verouderd. Tijd voor een digitaal pricing platform!

De oplossing

Na een grondige analyse van de bestaande processen, de gebruikersprofielen en de noden tekenden we een plan van aanpak en de grote lijnen van het platform uit. Vervolgens bouwden we eerst een prototype om meer inzicht in de werking te krijgen en de user experience te optimaliseren.

UX & schaalbaar, that’s Rockprice!

En wat was het resultaat? Rockprice: een op maat gemaakte en gebruiksvriendelijke webapplicatie die meteen door alle gebruikers omarmd werd en bovendien futureproof en schaalbaar is dankzij de slimme technologiekeuze. Geen complexe toestanden, we made it easy peasy!

+1200
Dealers
25
Landen

Digitaal platform krijgt Amerikaanse versie

Na de Europese Rockprice pricing tool maakten we ook een afgeleide versie voor de Amerikaanse markt: de Rockwool Pricelist. Het bestaande platform pasten we volledig aan de noden van de plaatselijke verdeler aan. Hiertoe analyseerden we welke van de functionaliteiten nuttig waren voor Rockwool Building Insulation. Zo vinden Amerikaanse verdelers vandaag in de Pricelist alle productinformatie en, natuurlijk, up-to-date prijzen en een lijst met contactpersonen. Daarnaast voorzagen we ook een downloadcenter waar ze nuttige documenten kunnen opvragen en, nieuw, de mogelijkheid om prijslijsten aan te maken met een korting voor een specifieke periode.

Wat we deden

Application audits
Technische & content audit
API-integratie

Met welke technologieën

Hoe kunnen we je helpen?

Benieuwd hoe mobile apps, in welke vorm dan ook, de werking van jouw organisatie of bedrijf kunnen optimaliseren? Wil je meer toelichting bij een van onze services, cases of technologieën? Heb je een andere vraag?

Contacteer ons.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.