3 redenen om voor een progressive web app (PWA) te kiezen

Progressive web apps (PWA’s) zijn al een tijdje up-and-coming. Geen wonder als je weet dat ze een toegankelijke en aantrekkelijke omgeving aanbieden en zich tussen native en web apps situeren. Ben je als marketeer of IT-professional op zoek naar nieuwe, innovatieve oplossingen om je klanten of medewerkers succesvol te bereiken? Investeer in PWA-technologie. Wij geven je drie redenen waarom PWA’s een goede optie zijn om mensen met je bedrijf te verbinden.

1. Kostenefficiënt

De kosten voor het ontwikkelen van een PWA zijn lager dan die van een native app. Je hoeft namelijk geen geld uit te geven aan app stores én een PWA is toestelonafhankelijk. De code blijft met andere woorden gelijk ongeacht het besturingssysteem. Je hebt dus maar één app nodig die gebruikers op elk apparaat en elk platform kunnen gebruiken. Daardoor is de ontwikkeltijd vaak korter en heb je een snellere ROI. Bovendien moet er bij updates ook maar één code aangepast worden, wat ook de onderhoudskosten drukt.

2. Eigen beheer

Een PWA kan je, in tegenstelling tot een native app, zelf installeren en verspreiden naar je gewenste doelgroep. Aangezien je met een PWA niet in de App Store of Google Play Store verschijnt, verlies je ook geen tijd tijdens het goedkeuringsproces. PWA’s zijn daardoor ideaal voor interne applicaties zoals een intranet (B2E) of voor een besloten groep van gebruikers. Denk aan resellers, installateurs of leden van een organisatie (B2B en B2C).

3. Hoge gebruikservaring

Vandaag verwachten gebruikers een uitstekende gebruikservaring. Mensen willen een website die snel laadt en willen geen tijd verliezen met het installeren van een zware app. Hoewel een PWA vergelijkbare technologieën gebruikt als web-apps, biedt het toch de gebruikservaring van een native app.

Zo kan een PWA, in tegenstelling tot web apps, de meeste apparaatfuncties wel gebruiken ongeacht de webbrowser. Ook is er offline beschikbaarheid van de app en zijn pushmeldingen mogelijk. Die pushmeldingen ontvangen gebruikers wanneer ze zich aanmelden en helpen bij het verbeteren van de betrokkenheid en de retentie bij gebruikers. Deze meldingen kunnen op elk moment verzonden worden, zelfs als de webbrowser niet geopend is. Ze werken als native app-achtige pushmeldingen. Daardoor wordt het onderscheid tussen een PWA en een native app steeds moeilijker zichtbaar.

Conclusie

Ben je op zoek naar een kostenefficiënte en gebruiksvriendelijke app-oplossing die je zelf kunt beheren? Dan is een progressive web app een uitstekende optie. Met PWA’s creëer je een krachtig hulpmiddel voor je bedrijf en bied je jouw gebruikers een geweldige ervaring aan. Vaak leidt een PWA tot hogere conversion rates, minder bounces en meer terugkerende bezoekers.

Merk je veel traffic via mobiele kanalen of wil je je website vernieuwen? Overweeg een PWA! Neem vandaag nog contact met ons op en wij helpen je met de ontwikkeling.

Neem vandaag nog contact met ons op